گمان میکنید انسان در لحظهی اینجا و اکنون چقدر به فرایندهای ذهنی و عصبی خود آگاه است؟ و چقدر پندار آگاهی در آدمی، مادرِ حدسِ سادگیِ این فرایندهاست؟ بر روی مشاهده مطلب کلیک کنید
در ترجمه اصل سوم روانشناسی تکاملی، مقدمه مترجم درباره نویسنده مقاله جان توبی را میخوانیم و بعد میپردازیم به اینکه گاهی نمیدانیم که چقدر پیچیدگیهای خودمان را نمیدانیم.
در قسمت چهارم مقاله هیجانات، درباره عشق میخوانیم. روابط ما نقش بسیار مهمی در کیفیت بقا و قرار روانی ما دارند و چهبسا به همین دلیل جستجوی جفتی با معیارهای خاص و حفظ کیفیت رابطه با او در سری اولویتهای هستی ماست.
و سپس سوال اینجاست که چرا این فرد را به عنوان جفت خود برمیگزینیم؟ در مقاله بعد و در همین راستا درباب انتخاب جفت به صورت جزئیتر صحبت میکنیم.
به تحول انسان، نکات و مراحل آن از دیدگاه تکاملی نگاه میکنیم و به پاسخ سوالاتی ازین دست میپردازیم که ایجاد دلبستگی ناایمن در کودک با توجه به شرایط خاص تحولی او، چه کمکی برای بقا و سازگاریاش خواهد کرد؟ سایر ویژگیها و مراحل تحولی چطور؟
و اما در مقاله آخر درباره ادراک زمان صحبت میکنیم. بهراستی زمان و ادراک آن را با چه روشی میتوان سنجید؟ شما فکر میکنید ما با چه ابزاری زمان را احساس میکنیم؟ و احساسِ ما از زمان با چه فرایندی ادراک میشود؟
امیدوارم از لحظات مطالعه شماره چهارم نشریه لذت ببرید.
شادی نگهبان
سردبیر